dalam peperangan pemikiran, kemenangan bukanlah apabila kau berjaya membuat seseorang percaya apa yang kau percaya dan yakin apa yang kau yakin, tetapi cukuplah dengan dia meragui apa yang dia percaya dan meragui apa yang dia yakini

Sunday, October 17, 2010

3


di sebalik  keketatan yang amat itu tersembunyi sifat pemalu
oh apa yang cuba di sampaikan aku ini
ya ramai orang sedar tentang keketatan muka aku 
yang boleh mengalahkan baju ketat remaja malaysia sekarang
ada suara yang sayup-sayup kedengaran seperti 
bunyi kentut seseorang yang cuba cover



umpama membaling batu lantas menyembunyikan tangan
mengatakan bahawa aku ini tiada perasaan
ingin aku tegaskan di sini
bahawa aku seorang yang pemalu sangat-sangat
kahkahkah
mungkin tak ramai yang percaya
yang aku ada gynephobia dan juga xenophobia( perempuan sahaja)
kerana aku memang banyak cakap
dan aku cakap banyak berbau longkang (tiada kena mengena)
tetapi itulah kebenarannya
aku kalau jumpa dengan aku punya phobia stimulus ini aku akan buat muka terkejut
lantas melarikan diri
sama ada ke kanan
atau ke kiri
seperti terlihat musuh di dalam counter strike
namun atas dasar professionalism aku gagahkan diri melawan semua ini
ya mungkin di alam maya aku kelihatan amat gagah berani dan kacak serta ganas kepada phobia-stimulus aku ini
tetapi hakikatnya aku hanyalah seorang timid yang kacak
kahkahkah
kalau tak percaya tanya perempuan yang pernah sekelas
sebatch mahupun sebas 
adakah aku pernah berborak dengan mereka selain bukan kerja
tentu tiada
seperti biasa ini post ke 3 aku yang lari tajuk asal
kahkahkah
p/s: 4 entri dalam seminggu??
apa yang menyebabkan aku terbakar-bakar ini
adakah disebabkan anak pak cik bakar
kahkahkah






sejak bila seri kembangan dalam negeri sembilan
ini mesti kes pilihan raya dah dekat 
dia buat persempadanan semula
kahkahkah

41 comments:

  1. apsal tetibe je ko terbakau??? tp yg pasti aku tak heran. ahah.

    ReplyDelete
  2. mungkin anak encik bakar
    walaupun aku masih belum kenal dia siapa
    kahkahkah

    ReplyDelete
  3. tolonglah percaya sadis
    aku serius memerlukannya
    kahkahkah

    ReplyDelete
  4. seri kembangan...negeri sembilan dan selangor berkongsi. hahaha. dah3. aku tau mmg tak lawak. aku je syok sendiri.

    ReplyDelete
  5. kau tak nampak aku tulis lol
    sah-sah lah lawak
    kahkahkah

    ReplyDelete
  6. lol ko tu baru je ditulis. maka takdelah lawak.

    ReplyDelete
  7. dah lama lah aku tulis
    lol itu
    mungkin kau tidak perasan

    ReplyDelete
  8. owh, ni barulah perasan. td mmg tak perasan. selepas memikir dalam-dalam, maka inspirasi itu tercetus untuk bertanya sama ada kahkahkah dan lol itu = aka equals to aka sama dengan.

    ReplyDelete
  9. sensor muntah ak bedenyut2 pabila bce kau nye post

    ReplyDelete
  10. akma: kau pun dah ada sensor??
    mana beli
    pinjam seminggu dua
    kahkahkah

    ReplyDelete
  11. noni: berani kau menyamar
    rosak sementara sensor debab aku tadi
    kahkahkah

    ReplyDelete
  12. apa yang kau pelikkan
    aku bukan musyrif terhangat
    kahkahkah
    ana akhukum fil islam
    kahkahkah

    ReplyDelete
  13. aah
    abul mana pernah borak sangat
    pendiam gila.
    serius.
    tapi dalam alam maya
    LEBAT GILA.

    ReplyDelete
  14. wani: siapa lebat dan gila
    semestinya engkau kan kan kan
    kahkahkah

    ReplyDelete
  15. uih,sama2! aku pun sangat pemalu dan ayu dan sopan dan baik di alam nyata.
    kat sini je aku sedikit ganas! :p

    ReplyDelete
  16. wani: tidaklah aku gila melainkan berpura-pura
    dan hal lebat
    aku tidak bercakap lebat hatta mempunyai janggut yang lebat
    kahkahkah
    aisyah: pemalu mungkin
    ayu dan sopan
    wekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
    kahkahkah

    ReplyDelete
  17. notice the word tidak
    jika tidak perasan
    sila tambah power cermin mata anda
    kahkahkah

    ReplyDelete
  18. wakakka
    sumpah aku tak perasan
    idea kau tahun depan aku laksanakan
    masak ah tiap tahun nak tambah power
    menebal la speck aku.
    Q_Q

    ReplyDelete
  19. kakak aku yang cakap
    kau punya power sekarang berapa????

    ReplyDelete
  20. kau ni kenapa nak wekkkkk2 dengan aku??
    nak kena jentik??? =^=

    ReplyDelete
  21. =^= adakah ini muka seorang yang ayu
    kahkahkah
    jentiklah
    aku lari
    muahaha

    ReplyDelete
  22. muka orang tengah marah sampai tercantum keningnya. haha
    kau lari slow

    ReplyDelete
  23. aku malas nak berpanjang-panjangan kat sini.
    tak nak kasi blog kau kelihatan banyak sangat pengunjung.
    apa yang aku tahu,dulu aku atlet. setakat lawan hoki dengan TKC, aku je yang sumbat gol. sekian :)

    ReplyDelete
  24. peh komen yang penuh dengan unsur riak di situ
    alololololo
    nanti aku datang blog kau banyak kali ok
    kahkahkah

    ReplyDelete
  25. 500 itu macam mana??
    aku tak tahu
    kau rabun jauh ke dekat

    ReplyDelete
  26. jauh la.
    speck aku tebal.
    tapi sudah dinipiskan
    mwahahha
    kalau aku tak pakai speck,
    KABUR TAHAP DEWA.

    ReplyDelete
  27. ok nipis sebab pakai kaca kan
    off topc sangat jadi aku end discussion
    kahkahkah

    ReplyDelete
  28. akhirnya!!!!!!!!!!!!!!
    dah banyak kali aku post komen tak keluar-keluar
    grrrrrrrr

    ReplyDelete